Ψηφιακό Video

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ;

Η ψηφιακή παραγωγή βίντεο αντιπροσωπεύει τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου βίντεο από τον προγραμματισμό προπαραγωγής της ιστορίας και των πλάνων μέχρι τη μαγνητοσκόπηση και την επεξεργασία πλάνα για διανομή είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο. 

Εάν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ένα βίντεο αντιπροσωπεύει εκατομμύρια λέξεις που δυνητικά συνδυάζονται. Τα ψηφιακά βίντεο είναι απίστευτα δημοφιλή και αποτελούν περισσότερο από το 70% της διαδικτυακής κίνησης αναζήτησης στο διαδίκτυο. Η παραγωγή ψηφιακών βίντεο αντιπροσωπεύει το σχεδιασμό, τη λήψη και την επεξεργασία ψηφιακού βίντεο για διαδικτυακή χρήση ή τηλεοπτικό προγραμματισμό και περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνικών. Η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου βίντεο, από τον προγραμματισμό προπαραγωγής μιας ιστορίας και τα κατάλληλα πλάνα μέχρι τη μαγνητοσκόπηση και την επεξεργασία του πλάνα για διανομή απαιτεί ισχυρή κατανόηση της λειτουργίας της κάμερας, του φωτισμού, του ήχου και της επεξεργασίας μετά την παραγωγή, τα οποία είναι απαραίτητα για παραγωγή ψηφιακού βίντεο.

Η παραγωγή ψηφιακού βίντεο περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου βίντεο. 

Η ψηφιακή δημιουργία ταινιών μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως η εργασία με κάμερες για την παραγωγή του επιδιωκόμενου πλάνα και b-roll, η χρήση κατάλληλου φωτισμού και ηχοληψίας για τη δημιουργία των επιθυμητών οπτικών και ακουστικών στοιχείων της σκηνής ή επεξεργασία μετά την παραγωγή και χρήση λογισμικού γραφικών για τη δημιουργία οπτικά εφέ και άλλα στοιχεία που ενσωματώνονται σε ταινίες ζωντανής κίνησης και κινούμενα σχέδια.

Η διαδικασία παραγωγής ψηφιακού βίντεο ξεκινά με τη λήψη ψηφιακού φιλμ με χρήση ψηφιακής κάμερας ή βιντεοκάμερας. Σε αντίθεση με το φιλμ, οι ψηφιακές εικόνες καταγράφονται και αποθηκεύονται σε κάρτα μνήμης, δισκέτα ή CD.
Σήμερα, οι περισσότερες ψηφιακές εικόνες αποθηκεύονται σε κάρτες μνήμης που αντιπροσωπεύουν μικρές, φορητές δισκέτες που είναι ικανές να χωρέσουν δεκάδες χιλιάδες στατικές εικόνες ή ενδεχομένως αρκετές ώρες πλάνα σε κάθε κάρτα. 

Η παραγωγή ψηφιακών βίντεο περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία ψηφιακών βίντεο ή ταινιών. Η πιο απλοϊκή αναπαράσταση της ψηφιακής παραγωγής βίντεο αναφέρεται στη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών για την παραγωγή πλάνα που αργότερα επεξεργάζεται και διανέμεται είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η παραγωγή ψηφιακών βίντεο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση ψηφιακών πτυχών, όπως εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή (CGI) για τη δημιουργία χαρακτήρων, περιβαλλόντων και ολόκληρων κόσμων που χρησιμοποιούνται σε βίντεο και ταινίες.

Εκεί που κάποτε η δημιουργία ταινιών περιλάμβανε τη χρήση φιλμ σελιλόιντ που τυπωνόταν κατά τη λήψη των λήψεων, η σημερινή παραγωγή ψηφιακών βίντεο περιλαμβάνει τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης που καταγράφουν υλικό και το αποθηκεύουν ή με άλλο τρόπο το προστατεύουν για μελλοντική χρήση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο